Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami i czerwoną papryką
W dużej misce wymieszać mąkę z solą i drożdżami, dodać ciepłą wodę i oliwę. Ciasto wyrabiać około 5-6 min. Gotowe ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie w kształt prostokąta i umieścić je na blaszce.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Papryką umyć i pokroić w plastry. Mozarellę odsączyć z nadmiaru wody i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę umyć i pokroić w piórka.
Na gotowym cieście rozsmarować równomiernie sos, następnie rozłożyć mozarellę, doprawić do smaku oregano i bazylią. Następnie na pizzy układać równomiernie paprykę, cebulę i pieczarki. Gotową pizze włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza i zapiekać 15-20 min.