babka ucierana

babka ucierana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6
  • cukier

    20 dag
  • mąka pszenna

    20 dag
  • mąka ziemniaczana

    20 dag
  • margaryna

    18 dag
  • mleko

    1/2 szklanki
  • Dowolny zapach

  • proszek do pieczenia

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozetrzeć a następnie dodać jajka, cukier, mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie całość wymieszać. Na końcu dodać skórkę pomarańczową lub rodzynki według uznania. Piec ok. 45 minut. Po upieczeniu polać gotową czekoladową polewą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

30.11.2013 23:22
taką lubię

IlonaAlbertos

18.04.2012 21:36
Muszę kiedyś zrobić.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat