Przepis i sposób przygotowania na: Tarta czekoladowo- malinowa
Kroki postępowania
Śmietanę ubijamy razem z serkiem mascarpone i dodajemy ostudzoną czekoladę.
Spód: | |
mąka | 175 g |
kako | 30 g |
cukier | 50 g |
sól | 1/4 łyżeczki |
masło | 125 g |
żółtko jajek | 1 sztuka |
Krem: | |
biała czekolada | 50 g |
serek mascarpone | 250 g |
śmietana kremówka | 100 ml |
Dodatki: | |
maliny świeże | 500 g |
woda | 1 (lodowata) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: