Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka z groszkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
groszek świeży 1, 5 szklanki
mozzarella 125 g
olej 3 łyżki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka z groszkiem

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy na 3 kotlety. Przyprawę mieszamy z olejem i powstałą marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy na 2 godziny
Krok 1 - Pierś z indyka z groszkiem foto
2
a następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni przez 3 minuty. Odwracamy na drugą stronę, posypujemy świeżym groszkiem. Przykrywamy patelnię i całość dusimy na niewielkim ogniu przez ok. 15 minut. Groszek posypujemy odrobiną soli ziołowej i przykrywamy plastrami mozzarelli. Smażymy pod przykryciem jeszcze ok. 2 minut aż ser zacznie się roztapiać.
Krok 2 - Pierś z indyka z groszkiem foto
3
Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.
Krok 3 - Pierś z indyka z groszkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.07.2012 07:37
super
suzana 01.07.2012 13:06
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak