Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z suszonymi pomidorami, kaparami i serem pleśniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
pomidor suszony 2 sztuki
ser pleśniowy 30 gram, ser zniebieską pleśnią, ty
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
kapary całe Smak kilka sztuk
pomidor 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z suszonymi pomidorami, kaparami i serem pleśniowym

Bagietkę kroimy na trzy części. Każdą część przekrawamy w poprzek. Skrapiamy oliwą.
Pomidory obieramy ze skórki,kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku oliwą(może być ta,którą zalane są suszone pomidory), bazylią, solą i pieprzem. Dodajemy kapary i pokrojone suszone pomidory. Mieszamy.
Na każdy kawałek bagietki nakładamy farsz pomidorowy. Posypujemy pokruszonym serem pleśniowym.
Wkładamy na chwilę do piekarnika, pod grill, aż ser się rozpuści, a bagietka zrobi chrupka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

20.03.2013 10:28
wyszło wyśmienite, polecam. Za pierwszym razem użyłem sera z białą pleśnią, za drugim - z niebieską. Oba rodzaje sprawdziły się dobrze, ze wskazaniem na ten drugi.
angelika14 12.08.2012 11:36
uwielbiam grzanki, więc wypróbuje je jutro
Rafał10 01.07.2012 10:55
uwielbiam grzanki z suszonymi pomidorkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak