Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz z duszonymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 szt
masło 2 łyżki
cytryna 1 szt
wywar rybny 100 ml
śmietana 150 ml
ziemniaki 5 dużych szt
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
fenkuł 2 bulwy
wino białe wytrawne 1 szkl
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz z duszonymi warzywami

Rybę oczyścić, przekroić wzdłuż na pół. Wyfiletować, opłukać. Natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny. Pokroić w paski szerokości ok 4 cm. Usmażyć na łyżce masła. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski. Dusić 5 min na maśle. Dodać pokrojony zblanszowany koper włoski, wino i wywar. Dusić 10 min. Doprawić solą i pieprzem. Warzywa i rybę ułożyć na półmisku. Polać sosem z wywaru z gotowania kopru wymieszanym ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Udekorować koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 01.07.2012 10:59
mniam uwielbiam :) aż mi ślinka cieknie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak