Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z serem i rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
jajko 1 szt
woda 3,4 szkl
mleko 1,4 szkl
sól
rabarbar 20 dkg
ser biały 20 dkg
cukier
masło

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z serem i rabarbarem

z maki , mleka i wody oraz soli i jajka robimy ciasto na pierogi . wyrabiamy i wałkujemy wykrawamy szklanką. Rabarbar lobieramy lekko rozgotowujemy i miskuejmy dodajemy ser i cukier i mieszamy ( cukru dodajemy do smaku wg własnego uznania. Farsz nakłdamy na ciasto i sklejamy pierogi gotujemy aż wypłną. Roztapiamy masło i polewamy nim pierogi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 04.09.2012 22:10
rabarbar mnie zaskoczył

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak