Kulki bounty

Kulki bounty

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 100ml śmietanki kremówki

  • 70gr cukru pudru

  • 70gr masła

  • 200-250 g mlecznej czekolady

  • wiórki kokosowe

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło i poczekać aż masło się rozpuści. Zdjąć z ognia, wlać na wiórki. Dodać aromat i wymieszać. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Muszą być ścisłe i musisz mieć mokre ręce. Układać na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić godzine. Rozpuścić czekoladępozanurzać kulki ułożyć na papier i do lodówki na całą noc. Pół godziny przed jedzeniem wyjąć z lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

13.02.2011 14:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat