Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Campari tort

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
sok pomarańczowy 300 ml
likier pomarańczowy 7 łyżek
pomarańcze 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
serek mascarpone 30 dag
śmietana 30% 400 ml
twaróg 30 dag
cukier 1 szklanka
galaretka porzeczkowa 1 opakowanie
campari 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Campari tort

Biszkopt (może być gotowy blat) nasączamy odrobiną soku i likieru pomarańczowego. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości soku. Twaróg, serek mascarpone, cukier oraz skórkę pomarańczową ucieramy na gładką masę. Żelatynę dodajemy do masy i mieszamy. Schładzamy. Śmietanę ubijamy i łączymy z kremem. Następnie przekłądamy biszkopt. Schładzamy. Pomarańcze oczyszczamy, dzielimy na cząstki, mieszamy z cukrem i campari. Zagotowujemy (w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody). Rozpuszczamy galaretkę i tężejącą przekłądamy na biszkopt.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak