Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z gzrybkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1 szt
kiełbasa 2 laski
łopatka wieprzowa 80 dag
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól, pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 100 ml
boczek wędzony 50 dag
woda 4 l
grzyby 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z gzrybkami

Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 40minut razem z łopatką wieprzową , boczkiem wędzonym oraz grzybami. Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut. Pod koniec gotowania dodajemy wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 01.07.2012 11:24
ale pycha
parysek10 01.07.2012 11:24
ale pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak