Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gulasz 1 kg
sól
pieprz
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 3 łyż.
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyż.
bulion wołowy 1/2 l
marchew 1 szt.
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt.
papryka 1 szt.
pietruszka 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką i pieczarkami

Cebulę, paprykę, marchewkę i pieczarki drobno pokroić. Wrzucić na blachę, podlać 1/2szkl. wody, doprawić solą, vegetą i pieprzem i zapiec około15 minut, żeby warzywa były miękkie. Mięso doprawić przyprawą do gulaszu, solą, pieprzem i vegetą. Usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do garnka. Dodać warzywa, drobno posiekaną pietruszkę. Wszystko zalać bulionem i gotować około godziny, żeby wszystko było miękkie. Bulionu można dolać jeśli gulasz będzie zbyt gęsty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 27.03.2013 16:41
smaczne to
kochanyptysiu 04.03.2011 11:32
bardzo fajny
Jastinka 18.02.2011 09:18
niezłe
pioge7 10.01.2011 17:11
mniam
gusia1000 01.01.2011 23:57
Smaczność do spałaszowania.
Danuta8 29.12.2010 16:24
smacznee
gusia1000 24.12.2010 00:34
świetny gulasz.
monika154 30.11.2010 16:37
znakomity
Ntalia 30.11.2010 16:17
Pycha:)
Gonia555 25.11.2010 17:03
Polecam, bo warto go zrobić
marenka 24.08.2010 06:58
Napewno zrobię ten gulasz
Justyna223 18.08.2010 11:54
dziękuje za miłe komentarze:)
mehia 18.08.2010 09:42
pyszności :)
gusia1000 05.08.2010 09:02
Dobre jedzenie.
pawel007 21.07.2010 06:24
pyszne...
agata1722
agata1722 20.07.2010 12:52
już wiem co dziś na obiad:)
rosik93 11.07.2010 18:29
Uwielbiam takie obiady a do tego kasza Mniam
Katarzyna/kate1980 10.07.2010 12:33
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak