Gulasz z papryką i pieczarkami

Gulasz z papryką i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso na gulasz

    1 kg
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do gulaszu

    3 łyż.
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyż.
  • bulion wołowy

    1/2 l
  • marchew

    1 szt.
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    2 szt.
  • papryka

    1 szt.
  • pietruszka

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, paprykę, marchewkę i pieczarki drobno pokroić. Wrzucić na blachę, podlać 1/2szkl. wody, doprawić solą, vegetą i pieprzem i zapiec około15 minut, żeby warzywa były miękkie. Mięso doprawić przyprawą do gulaszu, solą, pieprzem i vegetą. Usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do garnka. Dodać warzywa, drobno posiekaną pietruszkę. Wszystko zalać bulionem i gotować około godziny, żeby wszystko było miękkie. Bulionu można dolać jeśli gulasz będzie zbyt gęsty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aisza1

27.03.2013 16:41
smaczne to

kochanyptysiu

04.03.2011 11:32
bardzo fajny

Jastinka

18.02.2011 09:18
niezłe

pioge7

10.01.2011 17:11
mniam

gusia1000

01.01.2011 23:57
Smaczność do spałaszowania.

Danuta8

29.12.2010 16:24
smacznee

gusia1000

24.12.2010 00:34
świetny gulasz.

monika154

30.11.2010 16:37
znakomity

Ntalia

30.11.2010 16:17
Pycha:)

Gonia555

25.11.2010 17:03
Polecam, bo warto go zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat