Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane dzikim ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
ryż dziki 1 woreczek
majonez 4 łyżki
ogórki małosolne 4 szt
szczypiore
pieprz
szynka gotowana 15 dag
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane dzikim ryżem

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka . Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. do zimnego ryżu dodajemy pokrojone żółtka jaj. Ogórki kroimy w kosteczkę dodajemy do ryżu .Szczypiorek i cebule siekamy dodajemy do nadzienia . Wszystko mieszamy z majonezem doprawiamy pieprzem . Nakładamy do jajek .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.10.2012 17:35
ciekawy przepis
Megi 12.07.2012 09:12
pomysłowe
Monika-twin 08.07.2012 07:32
Ciekawy przepis
iwa643 01.07.2012 07:45
polecam na przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak