Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

amoniaczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 10 dag
cukier 12 dag
jajko 2
mleko 1/2 szklanki
amoniak 1 dag
brązowy cukier

Przepis i sposób przygotowania na: amoniaczki

Mąkę przesypać do miseczki i dodać amoniak rozpuszczony w ciepłym mleku. Dodać jajko i żółtko. Dokładnie zagnieść ciasto i odstawić na ok. pół godzinki do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto i wykrajać kółeczka. Każde jedno posmarować białkiem i posypać brązowym cukrem. Upiec na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.01.2013 23:27
smakowite
magdalena97 12.10.2010 07:38
nie lubie amoniaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak