amoniaczki

amoniaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • masło

    10 dag
  • cukier

    12 dag
  • jajka

    2
  • mleko

    1/2 szklanki
  • amoniak

    1 dag
  • brązowy cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesypać do miseczki i dodać amoniak rozpuszczony w ciepłym mleku. Dodać jajko i żółtko. Dokładnie zagnieść ciasto i odstawić na ok. pół godzinki do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto i wykrajać kółeczka. Każde jedno posmarować białkiem i posypać brązowym cukrem. Upiec na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

09.01.2013 23:27
smakowite

magdalena97

12.10.2010 07:38
nie lubie amoniaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat