Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak niskokaloryczny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 5 ziaren
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do dań z kapusty 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak niskokaloryczny

Kapustę kiszoną wypłukać, odcisnąć. Gdy jest długa kapusta pokroić ją. Włożyć do garnka, zalać 0,8 litra wody, dodać dwie obrane cebule, liście laurowe oraz ziele angielskie. Posolić do smaku, gotować do miękkości kapusty. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Ugotować ziemniaki w drugim garnku. Gdy kapusta jest miękka włożyć ugotowane ziemniaki wraz z wodą. Wymieszać, doprawić do smaku przyprawą do dań z kapusty, solą oraz pieprzem. Gotować razem ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 26.07.2012 09:54
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak