Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

plasterków szynki 6
pieczarek 8
Odrobina majeranku
plasterków żółtego sera 12
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki

Bułkę paryską kroimy na pół wzdłuż.
Szynkę kroimy w kostkę. 6 plasterków sera żółtego kroimy w kostkę. Pieczarki płuczemy, osączamy i kroimy w kostkę. Pieczarki posypujemy odrobiną majeranku (ilość według preferencji smakowych) i mieszamy. Każdą połówkę bułki pokrywamy 6 plasterkami sera.
Na ser posypujemy pokrojoną szynkę. Na szynkę wykładamy pieczarki z majerankiem. Wierzch posypujemy pokrojonym żółtym serem. Bułki rumienimy w piekarniku aż ser dobrze się rozpuści. Gotowe zapiekanki smarujemy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.11.2012 10:16
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak