Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
majonezu 2 łyżki
szczypiorku 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
chleb tostowy 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Dwa całe jajka wbijamy do miseczki.
Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Szczypiorek płuczemy, osączamy i drobno siekamy. Następnie szczypiorek dodajemy do jajek. Do miseczki dodajemy dwie łyżki majonezu. Widelcem rozmęcamy jajka z pozostałymi składnikami tak, aby dobrze się połączyły.
Patelnię dobrze rozgrzewamy i przelewamy połączone składniki. Zmniejszamy ogień pod patelnią i ciągle mieszając doprowadzamy do zagęszczenia pasty.
Ciepłą pastę jajeczną wykładamy na talerz układając obok kromki chleba, które smarujemy pastą jajeczną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak