Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 100 ml
woda gazowana 100 ml
mąka 2 szklanki
olej 2 łyżki
sól do smaku
imbir 4 szczypty
gałka muszkatołowa 4 szczypty
jajko 1 sztuka
pieczarki 1 kg
cebula 2 sztuki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkami

Do miski wlać mleko, wodę, wsypać mąkę. Następnie dodać jajko, olej, zmiksować ciasto. Doprawić ciasto do smaku solą, imbirem, gałką muszkatołową. Wymieszać i odstawić na pól godziny. Następnie usmażyć naleśniki. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Rozgrzać 2-3 łyżki oleju na patelni, włożyć cebulę i pieczarki. Smażyć do odparowania płynu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na naleśniki układamy farsz, zwijamy w rulony. Można podgrzać w mikrofalówce naleśniki lub obsmażyć na maśle lub oleju z obu stron. Obsmażane są smaczniejsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 27.07.2012 13:20
pyszne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak