Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne jogurtowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pene 35 dag
cebula 1 szt
jogurt naturalny 70 ml
natka pietruszki 1 pęczek
sól
wino białe wytrawne 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: penne jogurtowe

Cebule kroimy w kostkę i dusimy w winie aż do miękkości. Po ostudzeniu miksujemy z jogurtem i szczyptą soli. Podgrzewamy na ogniu cały czas mieszając przez ok 2-3 minuty, następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy, odstawiamy.
Makaron ugotować w dużej ilości wody osolonej i po odcedzeniu wymieszać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 31.03.2013 23:10
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak