Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z dzemem i migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 4 szt
cukier puder 1 szklanka
olej 4 łyżki
dżem wiśniowy do smaku
migdały płatki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z dzemem i migdałami

Cukier puder, jajka i olej utrzepujemy. Dodajemy mąkę i ok 1-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Ucieramy na jednolitą masę. Pieczemy ok 45 min w temp ok 170 stopni. Gdy ciasto będzie ciepłe smarujemy dżemem i posypujemy migdałami. Wstawiamy znowu do ciepłego piekarnika, żeby dżem i migdały się rozgrzały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 28.12.2013 00:52
pyszny deser:)
MagdaXXX 13.10.2013 20:19
mniam ekstra
Łukasz15 13.02.2013 18:04
Super
Katarzyna59 19.11.2012 20:18
fajny
caralajna 08.10.2012 13:22
kuszące pyszności
RenataZ-et 04.10.2012 19:47
Świetny deserek!
Katarzyna59 01.10.2012 09:49
supcio
Juleczka20 02.09.2012 12:02
fajny pomysł na szybkie i smaczne ciasto
angelika14 27.08.2012 12:32
smacznie wygląda a pewnie jeszcze lepiej smakuje
Andysz 31.07.2012 22:42
rewelacja;)
Gosia20 30.07.2012 12:06
wygląda bardzo apetycznie :)
olkaaa 08.07.2012 11:53
super przepis
MAR3STA 07.07.2012 21:58
wygląda znakomicie
Magdalena/Madija 07.07.2012 13:23
prosty i smaczny
Rafał10 02.07.2012 11:38
PYSZNOŚCI !
iziona 01.07.2012 08:03
Szybko, prosto i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak