Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno-gryczane

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 60 dag
kasza gryczana 1|2 szklanki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1|2 szklanki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno-gryczane

Rozgrzać w garnku 1 łyżkę oleju, wsypać kaszę. Smażyć mieszając 2 minuty. Następnie wlać 260 ml gorącej wody. Gotować kaszę do wchłonięcia wody. Posolić kaszę do smaku. Pozostawić do ostygnięcia. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Do mięsa dodać kaszę gryczaną, cebulę posiekaną, czosnek przeciśnięty przez praskę. Wbić jajko, wyrobić mięso. Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą oraz pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Bardzo smaczne kotlety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 06.11.2016 10:39
Smaczne kotlety.
Dariusz8 02.12.2012 22:39
Pyszne kotlety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak