Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z delicjami i ajerkoniakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

delicje 1 op.
mleko skondensowane 1 puszka
wiórki kokosowe 100 g
ajerkoniak 100 ml
płatki migdałowe 50 g
cukier wanilowy 1-2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z delicjami i ajerkoniakiem

Wiórki kokosowe zmielić jak najdrobniej mlynkiem do kawy.
Mleko wlać do blendera, dodać pokrojone delicje, zmielone wiórki kokosowe, cukier waniliowy i płatki migdałowe.
Zmiksować i dolać ajerkoniak.
Odstawić masę na kilka minut do spęcznienia.
Nałożyć do pucharków i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.08.2012 14:07
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
andzia123 19.07.2012 08:34
apetyczne
reniatka 05.07.2012 10:16
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak