Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
papryka pomarańczowa 1 sztuka
apryka biała 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżeczka
siekany koperek 1 łyżeczka
sól do smaku
flądra 1 tuszka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z papryką

Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Następnie pokroić w paseczki. Cebulę obrać pokroić w piórka. Tuszkę flądry umyć, osuszyć skropić sokiem z cytryny. Do parowaru wlać wodę, włożyć do pojemnika paprykę z cebulą. Do drugiego pojemnika włożyć rybę. Po 20 minutach gotowa ryba i warzywa. Wyłożyć na talerz warzywa oraz rybę. Oprószyć do smaku solą oraz pieprzem. Rybę posypać siekanymi orzeszkami wasabi i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 01.12.2013 23:04
Dobra ryba.
madzialena19 14.11.2012 19:44
Pyszna ryba z warzywami - zdrowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak