Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 50 g
mleko 1/4 szklanki
mąka 3 szklanki
cukru 1 łyżeczka
masło 100 g
jajko 3 sztuki
sól 1 szczypta
pieczarek 20 dag
cebule 2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z grzybami

Drożdże rozetrzeć z cukrem ,zalać ciepłym mlekiem, dokładnie wymieszać.Odczekać aż urosną. Następnie dodać 2 jajka i miękkie masło, wszystko wymieszać.Troszkę posolić.Dodać mąkę pszenną i dokładnie wyrobić.Ponownie pozostawić do wyrośnięcia.Pieczarki i cebulę obrać i umyć.Pokroić na kawałeczki i przesmażyć na patelni lekko posolić.Farsz ostudzić.Następnie całość ciasta rozwałkować na duży płat.Powycinać duże trójkąty i na środek nałożyć nadzienie.Zwinąć w kształt rogala.Poukładać na wysmarowaną blachę.Piec ok 25-30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak