Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pizze z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 szklanki
woda 2 szklanki
mąka 500 g
drożdże 40 g
jajko 1 szt
przecier pomidorowy 4 łyżki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
seler naciowy 2 gałązki
olej roślinny wg potrzeby
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
oregano 2 łyżki
ser gouda 350 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizze z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Drożdże rozrobić w mleku. Dodać jajko i wodę, wymieszać. Posolić. Wsypać mąkę i wyrobić ciasto, żeby odchodziło od dłoni. Postawić w ciepłym miejscu, przykryć ściereczką i czekać aż wyrośnie.
Krok 1 - Mini pizze z tuńczykiem foto
2
Do przecieru wlać łyżkę oleju, łyżkę wody, dodać zmiażdżony czosnek i oregano. Na posmarowaną olejem blachę układać małe kółka z ciasta. Każde smarować pastą z przecieru, tuńczykiem i posypać drobno posiekanymi listkami selera.
Krok 2 - Mini pizze z tuńczykiem foto
3
Doprawić oregano. Posypać startym serem i zapiekać około 25 minut w temperaturze ok 220 stopni. Polecam bardzo smaczne!!!
Krok 3 - Mini pizze z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.02.2014 16:18
lubię pizze :)
Kuchenka 12.01.2014 10:00
z tuńczykiem super
anoosia 15.10.2013 13:35
fajne pizzki małe:)
IZABELA29 22.02.2013 10:59
z takim nadzieniem jeszcze pizzy nie robiłam
Aneta2604 04.08.2012 13:12
wyglądają smakowicie
ziutula
ziutula 01.07.2012 10:58
lubię takie pizzerki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak