Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasiasta sałatka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1,5 szk
kiełbasy żywieckiej 200 g
kukurydzy 1 puszka
posiekanego szczypiorku 1,5 szk
majonezu 4 łyżka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3 szczypta
słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczka
ketchup 6 łyżka
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasiasta sałatka

2 szk ugotowanego na pomarańczowo ryżu
1,5 szk posiekanej kapusty pekińskiej
200 g kiełbasy żywieckiej
1 puszka kukurydzy
1,5 szk posiekanego szczypiorku
4 łyżki majonezu
6 łyżek ketchupu
sól do smaku
3 szczypty pieprzu kolorowego
1/2 łyżeczki słodkie papryki w proszku


Ryż wsypać na dno miski najlepiej przeźroczystej.
Na ryż wyłożyć posiekaną kapustę pekińską.
Kiełbasę żywiecką pokroić w plastry a następnie w kostkę i wyłożyć ja na kapustę.
Na kiełbasę wysypać odsączona z zalewy kukurydzę.
Na kukurydzę wysypać szczypiorek.
W miseczce wymieszać majonez, ketchup, sól, pieprz i paprykę i polać przygotowanym sosem sałatkę.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 15.06.2013 23:34
naprawdę fajnie to wygląda :)
monika141 09.08.2012 19:18
fajnie wyglada
Andysz 06.08.2012 09:56
piękna;)
Kate131 29.07.2012 08:22
ładnie wygląda
stokrotka 30.06.2012 22:28
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak