Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
wiórki kokosowe 150 g
cukier 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 150 g
jajko 3 szt
rum 2 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
masło do blachy
galaretka kilka domowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki z galaretką

Przesianą mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia wymieszać z wiórkami kokosowymi. Dodać masło i posiekać nożem. Wbić jajka, dodać śmietanę i wyrobić ciasto dodając rum. Z ciasta utoczyć wałeczek, odkrawać po plasterku i formować z niego placuszek. Wygniatać z każdego dołek i kłaść odrobinę galaretki. Piec przez 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak