Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek i pieczeń marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 2 kg
szynka wieprzowa 2 kg
marynata
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
czosnek 5 ząbków
cukier 1 łyżeczka
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 3 łyżki
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
woda 2,5 litra
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: boczek i pieczeń marynowane

Kroki postępowania

1
Wodę zagotować i do gorącej wrzucić wszystkie przyprawy, ostudzić.Do zimnej marynaty włożyć umyte mięso i odłożyć w zimne miejsce (pywnica, lodówka) na minimum 4 dni.
Krok 1 - boczek i pieczeń marynowane foto
2
następnie osuszamy i układamy na blaszce.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny do miękkości i ładnego zarumienienia.
Krok 2 - boczek i pieczeń marynowane foto
3
boczek jest pyszny na ciepło jak i na zimno
Krok 3 - boczek i pieczeń marynowane foto
4
pieczeń zresztą też. Smacznego !!!
Krok 4 - boczek i pieczeń marynowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.02.2014 14:51
przepyszne mięska
Krystyna32 29.12.2013 09:46
pyszne smaki
Wafelek2601 28.01.2013 14:22
Pyszne to mięsko
m1monika 27.07.2012 11:00
super!!!
traktorek 09.07.2012 17:09
rewelacja
ben-ka 03.07.2012 09:05
Uwielbiam zapach takich mięs:)
misia53 01.07.2012 10:18
o jejku ,jak pięknie upiekło ci sie , aż ślinka mi leci....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak