Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek jagodowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1/2 kg
śmietana 30% 1/2 szkl.
cukier waniliowy 2 op.
cukier puder 1 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
galaretka owoce leśne 1 op.
twarożek 1/2 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek jagodowy

Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do ostygnięcia.
Jagody przebrać, opłukać i dokładnie osączyć.
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać i odstawić do spęcznienia.
Śmietankę ubić z cukrem waniliowym.
Ser zmiksować z cukrem pudrem i jagodami.
Żelatynę rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
Do masy serowo-jagodowej dodać ubitą śmietankę oraz plynną żelatynę i wymieszać mikserem na niskich obrotach.
Masę wylać do przygotowanego naczynia, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodóki, aby serniczek stężał.
Wylać na wierzch tężejącą galaretkę o smaku owoców leśnych (można dodać całe jagody) i odstawić do lodóki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 20.06.2013 23:00
Smacznie wygląda i ten kolor
kasienka23 30.08.2012 21:58
pycha
Chojłówna 03.08.2012 19:06
cudne:)
Habibi 30.07.2012 16:27
Zapraszam do korzystania z moich przepisów, każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak