Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki nadziewane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 2 łyżki
pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki nadziewane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy w łipinach, obieramy, przekrawamy na pół. Wydrążamy środki.
Krok 1 - Ziemniaczki nadziewane pieczarkami foto
2
Ziemniaczki przekładamy do naczynia do zapiekania wysmarowanego tłuszczem. Przegotowujemy farsz: na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę, drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy do smaku. Ziemniaczki nadziewamy powstałym farszem.
Krok 2 - Ziemniaczki nadziewane pieczarkami foto
3
Wierzch ziemniaków posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy w 180 stopniach około 30 minut.
Krok 3 - Ziemniaczki nadziewane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 05.08.2012 00:30
mniam!
Neetka90 05.08.2012 00:30
mniam!
Neetka90 05.08.2012 00:30
mniam!
aginaa 30.06.2012 20:04
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak