Teksańska zapiekanka z kukurydza

Teksańska zapiekanka z kukurydza

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50dag mielonej wołowiny

  • 2 puszki pomidorów

  • puszka kukurydzy

  • 12dag boczku

  • 7 łyżek kwaśnej śmietany

  • 2-3 łyżeczki soli

  • 25dag mąki kukurydzinaej

  • 6 łyżek margaryny

  • 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1/4 szklanki mleka

  • sól

  • bulion

    1 szklanka
  • ser żółty

    10 dag (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pokrojonego boczku wytopić tłuszcz, odlać pozostawiając 2 łyżki zeszklić cebulę. Dodać wołowinę, chili sól i smażyć 5min. Wlać rozgniecione pomidory podgrzeac 5min. Dodać oliwki, kukurydzę i śmietane. Wymieszać, odstawić z ognia. Zagotować bulion, wymieszać mąkę proszek do pieczenia i margarynę. Dolać mleko, miksować wlewając powoli gorący bulion aż powstanie gęste lecz płynne ciasto. Przełożyć mięso do żaroodpornego naczynia, zalać ciastem. Piec 20min w 190stopniach. Posypać serem i piec jeszcze 10min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tomek14

15.03.2011 22:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat