Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe babeczki z czekoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 100 g
mąka 300 g
jaja 1 szt
mleko 2% 3/4 szklanki
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
starta skórka z cytryny 1 szt
sok z cytryny 1,5 szt
czekolada gorzka 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe babeczki z czekoladą

Kroki postępowania

1
W misce miksujemy jako olej, mleko, cukier. Dodajemy do tego 3/4 startej czekolady i mieszamy. Do drugiej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Następnie do miski z mąka dolewamy wcześniej zmiksowane skladniki i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Cytrynowe babeczki z czekoladą foto
2
Na blaszce rozkładamy papierowe foremki i napełniamy je na 3/4 wysokości ciastem. Na koniec posypujemy resztką startej czekolady.
Krok 2 - Cytrynowe babeczki z czekoladą foto
3
Pieczemy przez około 25 min w temp. 200. Smacznego!
Krok 3 - Cytrynowe babeczki z czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 23.08.2012 20:57
świetne
owca441 22.08.2012 21:09
z czekoladą przepyszne
Dorian 13.07.2012 21:33
pyszne
kuklik 09.07.2012 20:24
zjadło by się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak