Zupa minestrone

Zupa minestrone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczku

    10 dag
  • łyżka masła

  • cebula

  • ziemniaki

    3
  • marchewki

    3
  • fasolki

    15 dag
  • seler korzeniowy

  • rosołu 1/5 l

  • przecier pomidorowy

  • makaronu

    5 dag
  • bazylia otarta Prymat

  • ząbek czosnku

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpusć w garnku,stop na nim pokrojony w kostkę boczek.Dodaj posiekaną cebulę,zeszklij.Warzywa oczysć,rozdrobnij,wrzuc do garnka.Chwilę przesmaż,duś 5 min.Zalej goracym rosołem,dodaj sól,pokrojony czosnek i bazylię.Gotuj 5 min.Wsyp makaron,dodaj przecier pomidorowy,dopraw solą i pieprzem.Gotuj na małym ogniu,aż makaron będzie prawie miękki.Zupę możesz posypać natką i startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat