Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 3 kg
boczku 25 dag
jajko 2 sztuki
soli 1 łyżeczka
mąki 1 szklanka
pomidor 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki obrać i umyć.Starkować na tarce.Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć na patelni.Ostudzić.Ostudzony boczek dodać do starkowanych ziemniaków.Dodać jajka, sól oraz mąkę.Bardzo dokładnie wszystko wymieszać.Przełożyć do wysmarowanej blaszki.Piec 60 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu ostudzić i kroić na kawałki.Podawać np. z pomidorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbarella 30.06.2012 15:13
bardzo oryginalne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak