Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa kakaowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryny 0,5 kostki
cukru pudru 1 szklanka
kakao 3 łyzki
wody 2 łyżeczki
zapachu waniliowego 2 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa kakaowa

Do garnuszka wrzucić margarynę i rozpuścić.Gdy margaryna się rozpuści dodać cukier ciągle mieszając i kakao dokładnie wymieszać,gotować na małym ogniu ,aż zacznie gęstnieć.Zdjąć z ognia i dodać zapach waniliowy i wymieszać.Jeśli polewa będzie za gęsta dodać 2 łyżeczki wody a jeśli za rzadka kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak