lasagne z mielonym mięsem po wenecku

lasagne z mielonym mięsem po wenecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 małe cukinie

  • 30dag mielonego mięssa

  • puszka pomidorów pelati

  • 20dag płatów lasagne

  • pęczek bazyliii

  • 1/2 l mleka

  • 2 łyżki oliwy

  • 2 łyżki masła

  • 2 łyżi maki

  • sól, pieprz

  • parmezan

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Włożyć mięso smażyć około 5minut. Dodać rozgneicione pomidory z zalewą i posiekaną bazylią. Doprawić solą pieprzem i dusić 10minut. Mąkę z masłem zasmażyć na złoto wlać mleko i mieszając zagotować. Sos doprawić sola pieprzem dodać parmezan. Z cukinii odciąć końce i pokroic ją wzdłuż na paski. Na dno prostokątnej formy wlac kilka łyżek sosu bezszamelowego ułozyć platy makaronu, posmarować je sosem mięsnym, przykryć paskami cukinii i polać sosem. W ten sposónb ułożyć kilka wartsw. Piec 45 min w 180stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat