Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołębie we włoskiej kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 sztuka
mięso mielone 1,5 kg
ryż 2 szklanki
olej 1/3 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
bulion drobiowy 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
cebula 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołębie we włoskiej kapuście

Pokrojoną cebulę podsmażam na oleju i doprawiam ją Kucharkiem. Ugotowany ryż, podsmażoną cebulę, sól i maggi dodaję do mięsa mielonego i dokładnie mieszam. Następnie formuję podłużne wałki z mięsa i zawijam je w sparzone wrzątkiem liście kapusty. Blachę smaruję olejem, układam na niej gołębie i piekę w piekarniku nagrzanym do 190C przez 90 minut. W trakcie pieczenia podlewam gołębie bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 23.08.2012 09:24
moje ulubione danie
Motorek 19.07.2012 08:59
moje ulubione
RenataZ-et 30.06.2012 19:38
pycha!
parysek10 30.06.2012 15:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak