Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynkowe rogaliki francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
mandarynki w puszce w zalewie 1 puszka
jajko 1 sztuka
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynkowe rogaliki francuskie

Ciasto francuskie kroimy na małe kwadraty (u mnie wyszło ok. 30 malutkich rogalików). Na każdym z nich układamy po 2-3 mandarynki (oczywiście odsączone z syropu). Zwijamy w rogaliki, a następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem (na wierzchu). Możemy posypać brązowym cukrem (wówczas rezygnujemy z cukru pudru po upieczeniu). Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (najlepiej z termoobiegiem) i pieczemy do zarumienienia (ok. 20 minut). Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 24.07.2012 19:31
znakomite
Papryczka 13.07.2012 19:47
smaczne
bietka 08.07.2012 15:45
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak