Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
kaczka 1/2 sztuka
udka kurczaka 1 sztuka
marchew 4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek
por 1/2 sztuka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
makaron
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kaczki

Mięso porcjujemy, gotujemy na bardzo wolnym ogniu około 1 godzine. Od czasu do czasu sitkiem zbieramy szumy. Wyjmyjemy mięso. Warzywa oczyszczamy, kroimy na niewielkie kawałki. Dodajemy do wywaru. Solimy. Gotujemy na wolnym ogniu kolejną godzinę. Cebulę "opalamy" bezpośrednio na ogniu. Dodajemy do rosołu. Rosół powinien gotować się około 2 godzin. Podajemyh z ugotowanym makaronem nitki, posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 28.08.2012 17:09
pyszny rosółek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak