Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z limonkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z Soli 40 dag
limonka 2 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
masło 10 dag
mięta pół pęczka
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z limonkami

Filety opłukać, osuszyć, posolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące. Smażyć z obu stron przez 5-6 min na złoty kolor. Limonki sparzyć. Obrać cienko, skórki pokroić w wąskie paseczki. Z jednej limonki wycisnąć sok, drugą podzielić na cząstki, wyjąć miąższ. Cebulę obrać, posiekać, pomidory umyć, pokroić na kawałki. Cebulę podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać miąższ limonki, kawałki pomidorów, posiekaną miętę. Chwilę poddusić, przyprawić solą i pieprzem. Rybę rozłożyć na talerze, polać duszonymi warzywami, skropić sokiem z limonki, posypać paseczkami skórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 30.06.2012 11:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak