Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kremem morelowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
masło 1/2 kostka
cukier 10 dag
jajko 1 sztuka
mąka 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
budyń waniliowy 1 opakowanie
morele 1 puszka
cukier 2 łyżki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem morelowym

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekłądamy do tortownicy, pieczemy około 25 minut w 200 stopniach. Przygotooujemy krem: morele osączamy z zalewy. Budyń mieszamy z 6 - cioma łyżkami soku morelowego oraz z cukrem. POozostały sok zagotowujemy, dodajemy budyń. Owoce układamy na cieście, przekłądamy budyń. Pieczemy ciasto około 30 minut. Studzimy, wierzch polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 30.06.2012 11:57
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak