Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół świąteczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa z kury 1 kg
włoszczyzny 0,5 kg
natka pietruszki
suszonych grzybów 25
sól
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół świąteczny

Przez około 1 godzinę gotować na małym ogniu umyte mięso i włoszczyznę. Po upływie tego czasu przecedzić rosół (można pozostawić w nim jedynie mięso). Czysty wywar podgrzewać jeszcze około kwadransa dodając suszone grzyby, sól i Pieprz czarny mielony PRYMAT. Zalać gorącym rosołem przygotowany wcześniej makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak