Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmazyn w paprykowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karmazyn 1 sztuka
papryka czerwona 1/4 sztuka
papryka zielona 1/4 sztuka
śmietana 1 szkalnka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cebula 2 sztuki
masło
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 sztuka
bulion drobiowy 1/2 szklanka
mąka 1 łyżka
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Karmazyn w paprykowym sosie

Rybę oczyszczamy, nacieramy przyprawami, obtaczamy w mące, odsmażamy na maśle. Paprykę kroim yw paseczki, cebulę i czosnek siekamy. Całość dusimy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy posiekane chili. Całość zalewamy bulionem, zaciągamy śmietaną, mąką. Zagotowujemy. Doprawiamy sos do smaku. Rybę podajemy z sosem, posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak