Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z boćwiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boćwina 1 pęczek
koperek 1 pęczek
jajko 2 szt
ocet 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól, pieprz, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z boćwiny

Boćwinę umyłam, dolną część z buraczkami odcięłam oraz włożyłam do osolonej i zakwaszonej octem wody oraz gotowałam do miękkości, po ugotowaniu gdy już były ostudzone pokroiłam w paseczki i przełożyłam do miseczki, posypałam posiekanym na drobno koperkiem oraz dodałam majonezu, wymieszałam i doprawiłam przyprawami jak i cukrem oraz ponownie wymieszałam. Na koniec wierzch surówki posypałam posiekanym na drobno jajkiem ugotowanym na twardo w osolonej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.03.2013 09:18
lubię taką surówkę
GGABI 30.09.2012 19:19
extra
Ada-Gaba 18.09.2012 07:48
pyszna i szybka do zrobienia
berys18 10.09.2012 08:48
super surówka
Ewa52 08.09.2012 07:29
Dziękuje
Ewa52 08.09.2012 07:29
Dziękuje
Ewa52 08.09.2012 07:28
Dziękuje
Ewa52 08.09.2012 07:28
Dziękuje
smakoszek 03.09.2012 12:56
bardzo ciekawa
Seba 28.08.2012 09:01
fajna
Reda 21.08.2012 06:46
super
Kaja35 02.07.2012 11:12
super
Kaja35 02.07.2012 11:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak