Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka letnia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza konserwowa 1/2 szklanki
sałata rzymska 1 szt
natka pietruszki 1 szt
ogórek zielony 1 szt
oliwa 100 ml
cukier kryształ 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
masło do smażenia
rabarbar 1 łodyga
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka letnia

Masło lekko stopiłam na małym ogniu, dodałam cukier, wymieszałam i dodałam pokrojony w małą kostkę rabarbar i poddusiłam. Sparzone pomidory pokroiłam w kostkę tak samo zrobiłam z obranym ogórkiem a rzodkiewki pokroiłam na cienkie plasterki. Sałatę podzieliłam na małe kawałki. Wszystkie składniki połączyłam skropiłam oliwą i doprawiałam przyprawami, następnie dodałam odsączoną kukurydzę oraz przygotowany wcześniej rabarbar i wszystko lekko wymieszam. Wierzch sałatki posypałam posiekaną na drobno pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.03.2013 09:19
jedna z moich ulubionych
Reda 18.09.2012 07:39
super
Reda 18.09.2012 07:39
super
Reda 21.08.2012 06:47
pycha
Kaja35 07.07.2012 08:21
super
Kaja35 07.07.2012 08:21
super
Kaja35 07.07.2012 08:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak