Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Greckie bakaliowe kulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

10dag suszonych śliwek
10dag suszonych daktyli
10dag suszonych moreli
2-3 łyżki płynnego miodu
2 dag startych migdałów
orzechy włoskie 2 dag
orzechy laskowe 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Greckie bakaliowe kulki

Suszone owoce zemleć w maszynce, Powstała owocową masę wymieszać z miodem tak, aby wszystkie składniki dobrze się skleiły. Uformowac kulki. Kulki obtoczyć w rozdrobnionych i wymieszanych orzechach włoskich oraz laskowych i migdalach. Można też część kulek obtoczyć w miegdałach a część w orzechach. Ewentualnie do obtaczania kulek można zamiast orzechów użyć wiórki kokosowe. Same kulki można też przyrządzić inaczej np meiszając do 7dag daktyli, moreli i śliwek oraz rodzynek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak