Greckie bakaliowe kulki

Greckie bakaliowe kulki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10dag suszonych śliwek

  • 10dag suszonych daktyli

  • 10dag suszonych moreli

  • 2-3 łyżki płynnego miodu

  • 2 dag startych migdałów

  • orzechy włoskie

    2 dag
  • orzechy laskowe

    2 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suszone owoce zemleć w maszynce, Powstała owocową masę wymieszać z miodem tak, aby wszystkie składniki dobrze się skleiły. Uformowac kulki. Kulki obtoczyć w rozdrobnionych i wymieszanych orzechach włoskich oraz laskowych i migdalach. Można też część kulek obtoczyć w miegdałach a część w orzechach. Ewentualnie do obtaczania kulek można zamiast orzechów użyć wiórki kokosowe. Same kulki można też przyrządzić inaczej np meiszając do 7dag daktyli, moreli i śliwek oraz rodzynek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat