Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczypiorek pęczek 2 szt
liście sałaty głowiastej 3 szt
sok z cytryny
ser łagodny wg uznania
cukier, sól do smaku
ogórek kwaszony 2 szt
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewek

Liście sałaty głowiastej staranie opłukałam oraz osuszyłam i ułożyłam na talerzyku, następnie szczypiorek posiekałam na drobno, wrzuciłam do małej salaterki, do szczypiorku dodałam pokrojonego w małą kosteczkę ogórka, polałam wyciśniętym ze świeżej cytryny sokiem, doprawiłam wg. uznania cukrem oraz solą, polałam olejem słonecznikowym i porządnie wymieszałam. Następnie przygotowaną zawartość ułożyłam na listkach sałaty, obłożyłam pokrojonymi w cienkie plasterki rzodkiewkami i całość posypałam startym na najmniejszych otworach tarki jarzynowej serem łagodnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.03.2013 09:21
robiłam taką
Reda 18.09.2012 07:40
super
Reda 18.09.2012 07:40
super
olkaaa 23.08.2012 08:30
bardzo fajna
kate.500 30.06.2012 22:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak