Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki marynowane w pomidorach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 2-3 kg
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt.
pieprz kilka ziarenek
czosnek 2-3 ząbki
ocet 10 % 1/2 szkl.
woda 1/2 szkl.
cukier 1/2 szkl.
olej 1/2 szkl.
cebula biała 2 duże
koncentrat pomidorowy mały słoiczek
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane w pomidorach

Grzyby oczyścić, obgotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Cebulę posiekać lub pokroić w piórka.
Czosnek drobno posiekać lub zetrzeć na grubej tarce.
Z podanych składników ugotować marynatę i na końcu dodać pastę pomidorową.
Grzyby włożyć do marynaty i gotować 10 minut często mieszając.
W trakcie duszenia doprawić do smaku solą ziołową.
Gorące grzybki przełożyć do średnich słoiczków, zakręcić szczelnymi pokrywkami i pasteryzować 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 02.09.2012 01:55
Robiłam podobnie ale doprawiałam zwykłą solą. Sól ziołowa pewnie nada grzybkom ciekawszego smaku -warto spróbować.
eagle 17.08.2012 13:44
Robimy podobne :)
Habibi 28.07.2012 08:40
Zapraszam do przeglądania moich przepisów - pewnie każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak