Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fenkuł po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fenkuł 4 sztuki
pieczarki 25 dag
przecier pomidorowy 1/2 szklanka
oliwa 4 łyżki
cebula 2 sztuki
wino 2 kieliszki
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fenkuł po włosku

Bulwy fenkułu oczyszczamy, kroimy w ćwiartki wzdłuż. Obsmażamy je na oliwie. Smażymy kilka minut. Następnie dolewamy stopniowo wino, doprawiamy do smaku i dusimy. Fenkuły przekałdamy do naczynia żaroodpornegom, obkładamy plasterkami cebuli, polewamy przecierem pomidorowym. Zapiekamy 20 minut w 190 stopnaich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak